O nama
Home / O nama
Uvodna reč osnivača
Poštovani posetioci,

Kao vlasnik i osnivač prve i za sada jedine Specijalne urološke bolnice “Ultrazvuk” iz Kragujevca, upućujem dobrodošlicu svim posetiocima naše web stranice.

Onima koji su zdravi, želim da takvi i ostanu, a one koji imaju zdravstvene tegobe i probleme, pozivam da put do ozdravljenja potraže kod nas, u Specijalnoj urološkoj bolnici “Ultrazvuk”, u Kragujevcu.

Na putu do zdravlja pratiće ih tim naših stalnih saradnika i konsultanata, izuzetne reputacije i iskustva. Zahvaljujući njihovom znanju i iskustvu i uz pomoć novih, savremenih aparata pacijenti za svega sat vremena dobiju tačnu i pouzdanu dijagnozu.

Posebno sam ponosna na dva nova ekskluzivna aparata, LITOCLAST i EWSL, za bezbolno i efikasno razbijanje kamena u bubregu i bubrežnom kanalu, a koji od pre dva meseca stoje na raspolaganju pacijentima “Ultrazvuka”. Ovim aparatima poslednje generacije ne može se pohvaliti ni jedna druga zdravstvena ustanova na ovim prostorima, a naši pacijenti imaju i posebnu privilegiju da na ovim aparatima rade naši vrhunski urolozi prim. dr Božo Vavić i dr Saša Patrnogić.

Sve što smo prethodnih godina radili bilo je u cilju ozdravljenja naših pacijenata, a novi aparati za razbijanje kamena u bubregu i bubrežnom kanalu, LITOCLAST i EWSL, daju nam ohrabrenje da put do zdravlja može biti i bezbolan i uspešan.

Ko smo mi

Urološka bolnica “Ultrazvuk” je visoko specijalizovana zdravstvena ustanova, izuzetno opremljena najsavremenijim i potpuno novim aparatima koji omogućavaju brzu i pouzdanu dijagnostiku i efikasno lečenje.

Specijalna bolnica "Ultrazvuk" smeštena je u prvoj gradskoj zoni i veoma pristupačna za dolazak. Bolnica se prostire na 370 metara kvadratnih i sa svojih pet celina organizovana je kao izuzetno moderna i funkcionalna ustanova, zasnovana na najsavremenijim medicinskim i tehničkim dostignućima.

Sastoji se iz pet celina:

 • Ambulantni deo
 • Dijagnostički kabineti
 • Rentgen i ESWL
 • Specijalističke ordinacije
 • Stacionar

Ogroman broj pacijenata koji su koristili usluge urološke bonice, a njih je preko 200 hiljada, svedoče o velikom ugledu i poverenju koje ova kuća uživa medu pacijentima, ali i stručnoj i najširoj javnosti.

Ovde se, na jednom mestu, mogu obaviti:

 • specijalistički pregledi
 • hirurške intervencije
 • laboratorijska dijagnostika
 • rentgen dijagnostika
 • internističko-anesteziološki pregledi
 • bezbolno razbijanje kamena u bubregu i bubrežnom kanalu ...
Istorijat

Specijalna urološka bolnica „Ultrazvuk“ je prva privatna specijalizovana zdravstvena ustanova u zemlji čiji je vlasnik i osnivač mr dr Ljiljana Boškovic, specijalista urolog.

Današnja bolnica je izrasla iz urološke ordinacije „Ultrazvuk“, koja je osnovana avgusta 1992. godine i bila jedna od prvih privatnih ordinacija van Beograda.

Visokim profesionalizmom i posvećenošcu doktorke Bošković i njenih saradnika, ordinacija se veoma brzo afirmisala i prerasla organizacioni nivo ordinacije. Samo godinu ipo dana kasnije, proširuje svoju zdravstvenu ponudu i 24. januara 1994. godine postaje Poliklinika „Ultrazvuk“.

Zahvaljujuci brižljivom odnosu vlasnice prema zdravlju pacijenata, stalnom uvodenju najnovijih tehničkih dostignuća i aparata u oblasti dijagnostike, a pre svega, zahvaljujući izgrađenoj reputaciji i ogromnom poverenju pacijenata, Poliklinika u aprilu 2005. zvanično prerasta u Specijalnu urološku bolnicu „Ultrazvuk“

Bolnica „Ultrazvuk“ je danas, nakon 20 godina veoma uspešnog rada, postala istinski lider među privatnim zdravstvenim ustanovama, naročito u oblasti urologije. Lekari i osoblje prime i pregledaju blizu 15 hiljada pacijenata godišnje, a to znači da je tokom proteklih godina kroz ordinacije i kabinete ove Bolnice prošao čitav jedan grad sa čak 200 hiljada stanovnika.

Zašto se lečiti kod nas

Zato što ovde rade najbolji lekari.

Zato što raspolaže sa novim i najsavremenijim aparatima;

Zato što se na jednom mestu može obaviti kompletna dijagnostika: ultrazvučna, rentgen, endoskopksa, laboratorijska;

Zato što put od prijema do dijagnoze i terapije traje samo sat vremena;

Zato što se u dijagnostici i lečenju primenjuju najnoviji bezbolni metodi, bez zračenja;

Zato što je pacijent u svesnom stanju i aktivno učestvuje tokom intervencije;

Zato što se svaka eventualna komplikacija može rešiti na jednom mestu;

Zato što je ovo prva privatna specijalistička zdravstvena ustanova sa najdužom tradicijom u privatnom sektoru;

Najsavremenije lečenje PRP metodom ranih artroza i mekotkivnih poremećaja (sopstvenom krvlju koja se posebno prerađuje i ubrizgava u bolna mesta). Intervenciju izvodi specijalista ortoped.

Bez nepotrebnog zadržavanja i čekanja, uz veliku pažnju i brigu medicniskog osoblja, put do zdravlja postaje i brži i lakši i zato je veliki broj pacijenata poverio brigu o svome zdravlju baš Bolnici „Ultrazvuk“.

Adresa

Specijalna urološka bolnica "Ultrazvuk"
Dragoslava Srejovića 15
34 000 Kragujevac
www.bolnicaultrazvuk.rs

Radno vreme

Ambulanta:
Radnim danom: 07,00 – 20,00 h
Subotom: 07,00 – 14,00 h

Specijalistički pregledi se vrše u unapred zakazanim terminima.
Po potrebi i u hitnim slučajevima pregledi se vrše bez zakazivanja.

Kako do nas